Абітурієнтам радять реєструватися до вишів серед ночі

Абітурієнтам радять реєструватися до вишів серед ночі

Нестабільна робота комп'ютерної системи Міносвіти стала справжнім головним болем для всіх, хто прагне вступити до університетів.

У приймальних комісіях абітурієнтам радять подавати електронні заявки на вступ серед ночі, бо тоді міністерський сайт не так висить. Вступна кампанія триває вже четвертий день, і система стабільно відмовляється працювати вдень, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ніяких нервів взагалі немає", - скаржаться абітурієнти. Їхні батьки обурені. Вони всі приходять до вишів у надії подати документи, бо вдома через інтернет не виходить – система висне. Але так само не працює вона і на університетських комп'ютерах. "Уже два дні намагаємося зареєструватися, сьогодні третій", - констатують випускники шкіл і батьки.

У Міносвіти тим часом журналістів запевнили, що вступна кампанія триває успішно. За статистикою, у перші дні в електронному вигляді заявки подали понад 160 тисяч абітурієнтів. Загалом заяв надійшло більше, ніж за такий самий період торік. Сайт працює – запевняють посадовці. Та додають, що підстав для хвилювання немає – всі встигнуть зареєструватися. З кожним днем, мовляв, навантаження на систему зменшуватиметься.

Натомість абітурієнти вже не вірять оптимістичним прогнозам працівників міністерства. "Нас часто обдурюють", - каже батько однієї з абітурієнток. Дієвий рецепт успіху віднайшли у приймальних комісіях. Та радять займатися цим уночі. "Найоптимальніший варіант – подавати заяви з 23 години, до 6 ранку. Запастися чаєм, увімкнути комп'ютер", - каже відповідальний за приймання документів КНЕУ Юрій Чершнев.

Вступна кампанія триватиме ще майже два тижні. Електронні заявки можна буде подати до 18:00 години 27 липня.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Абітурієнтам радять подавати електронні заявки на вступ уночі

Абітурієнтам радять подавати електронні заявки на вступ уночі

Повʼязані теми:

Наступна публікація