Активісту за відмову передати даішникові права дали 3 доби

Активісту за відмову передати даішникові права дали 3 доби

Активіста визнали винним за відмову передати в руки інспектору водійське посвідчення / Фото: ТСН.ua

"Дорожній контроль" зазначає, що в своїй постанові суддя використовував стару редакцію Правил дорожнього руху.

Активіста "Дорожнього контролю" Максима Магеру визнали винним у адміністративному правопорушенні за відмову передати в руки інспектору ДАІ водійське посвідчення. Відповідне рішення ухвалив суддя Київського райсуду міста Одеси Іванчук В.М., повідомляє "Дорожній контроль".

Як повідомляється, Магеру визнали винним за ст.185 КУпАП (непокора працівникові міліції) і дали три доби в'язниці.

У постанові зазначено, що 16 березня 2013 року Магера здійснив аварійну ситуацію для автомобіля ДАІ. На вимогу інспектора Чабана О.П. активіст пред'явив документи, але не передав їх в руки.

Суддя вказав у своєму рішенні, згідно п.2.4 ПДР водій зобов'язаний саме передати права в руки інспектору ДАІ, а не пред'являти.

При цьому видання зазначає, що в 2011 році, за ініціативою президента, був прийнятий закон, згідно з яким водій більше не зобов'язаний передавати документи в руки інспектору ДАІ, а повинен їх лише пред'явити.

Згідно ст.16 закону "Про дорожній рух": водій зобов'язаний мати при собі та на вимогу працівників міліції пред'являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб.

Згідно п.2.4 чинній редакції ПДР: на вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також пред'явити для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1.

"Дорожній контроль" зазначає, що в своїй постанові суддя Іванчук В.М. використовував стару редакцію Правил дорожнього руху і вказав, що згідно п.2.4 на вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, надати (передати) для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1.

Повʼязані теми:

Наступна публікація