Дива поряд: проблемний український школяр виріс у дизайнера суперкарів McLaren

Дива поряд: проблемний український школяр виріс у дизайнера суперкарів McLaren

Секрет його успіху простий – бути вірним своїй мрії, чого б це не вартувало.

За 30 років життя Максим Шкіндер пройшов шлях від хлопчика з родини інженерів у провінційному Енергодарі Запорізької області до дизайнера одного з найдорожчих автомобільних брендів у світі. Нині українець живе в Лондоні та працює на фірму McLaren, чиї автомобілі коштують від кількох сотень тисяч до кількох мільйонів доларів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я не виріс у гаражі, в доброму сенсі. Любов до автомобілів з'явилася винятково в площині краси, як скульптури", - пояснює дизайнер. Його слова підтверджують батьки та вчителі: дитиною він завдавав їм чималого клопоту. Навчанням не цікавився взагалі, дисципліною поведінки також не вирізнявся, а от що робив – то це малював, скрізь і постійно. За радянськими педагогічними критеріями, був складним учнем. Настільки, що його пропонували навіть лікувати в психолога.

Від трієчника, який любив малювати, до дизайнера McLaren: історія українця Максима Шкіндера

Від трієчника, який любив малювати, до дизайнера McLaren: історія українця Максима Шкіндера

Мама каже, що добре знала свою дитину, тому розуміла, що стороння допомога не потрібна. Хлопець був відкритим, добрим і працьовитим, але тільки в тій галузі, яка йому подобалася. Він малював те, чого не існувало в реальності – машини з майбутнього, вигадані світи. Після школи опановував промисловий дизайн в інституті Бойчука у Києві, виграв ґрант на навчання в Турині, працював на автоконцерн у Празі, звідки його й запросили у Лондон. "Я був романтиком, мені хотілося малювати", - пояснює сам Максим. Рідні додають, що хлопчина постійно прагнув розвитку та завжди вірив у диво – що всі бажання збуваються, а слід просто займатися тим, що справді подобається.

Своїх близьких Максим вважає своїм найбільшим натхненням. Про себе ж скромнішої думки, але має плани на майбутнє: опанувати техніку живопису та створювати машини для українського виробника. Всім, хто мріє, радить – своїй мрії не зраджувати. Каже, секрет його особистого успіху базується саме на цьому.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація