Екс-працівник посольства в ПАР привласнив 1,5 млн гривень

Екс-працівник посольства в ПАР привласнив 1,5 млн гривень

Фото: Getty Images

Прокуратура заявила позов про стягнення з підозрюваного всієї суми збитків.

Київська місцева прокуратура оголосила підозру колишньому співробітнику посольства України в Південно-Африканській Республіці у незаконному заволодінні грошовими коштами державного бюджету в особливо великих розмірах.

Про це в понеділок, 13 серпня, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва на сторінці у Facebook.

"У ході фінансового аудиту з'ясувалося, що перебуваючи у період 2016-2017 років у довготерміновому відрядженні, спеціаліст першої категорії Посольства України в ПАР без жодного документального обґрунтування заволодів понад 1,5 млн гривень державних коштів, призначених для функціонування цієї дипломатичної установи", - повідомляє прокуратура.

ПРОКУРАТУРА ПІДОЗРЮЄ ЕКС-СЛУЖБОВЦЯ ПОСОЛЬСТВА УКРАЇНИ В ПАР У ПРИВЛАСНЕННІ 1, 5 МЛН ГРИВЕНЬ ДЕРЖАВНИХ КОШТІВ Київською...

Опубликовано Прокуратура міста Києва Понедельник, 13 августа 2018 г.

За результатами розслідування колишньому чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. 

Крім того, місцевою прокуратурою заявлено позов про стягнення з підозрюваного всієї суми завданих збитків.

Нагадаємо, у травні Міністерство закордонних справ України відсторонило від виконання обов'язків консула України у Німеччині через антисемітські заяви.

В посольстві США у Москві виявили ймовірного російського агента – The Guardian

В посольстві США у Москві виявили ймовірного російського агента – The Guardian

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація