Гончарук розповів, що буде з "Центренерго"

Гончарук розповів, що буде з "Центренерго"

Фото: УНІАН

"Центренерго" - це одна з найбільших енергогенерувальних компаній України.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд планує приватизувати "Центренерго" і робить усе, щоб це скоріше відбулося.

Про це він розповів в інтерв’ю "Українській правді".

"У нас по "Центренерго" є чіткий план, ми його збираємося приватизувати. Ми дуже рішуче налаштовані. І в нас є новий глава Фонду державного майна, який досить активно працює над тим, щоб це відбулося. Є менеджер у Фонді державного майна, голова Фонду державного майна, які займаються тим, щоб це підприємство по цьому проєкту максимально швидко рухалося в цьому напрямку", - сказав Гончарук.

Він також додав, що уряд наразі перебуває в процесі оскарження судових рішень про заборону приватизації підприємства.

За словами прем’єра, чергове судове рішення було скасоване.

Гончарук додав, що у "Центренерго" найближчим часом буде проведено міжнародний аудит для того, щоб розібратися, що там відбувається.

Голова уряду прокоментував і те, чому на підприємстві не поміняли менеджмент.

"Чому ми досі різко не поміняли менеджмент, навіть попри чутки про те, що хтось там на щось впливає? Дуже просто. Тому що під час опалювального сезону заходити на об'єкт неправильно", - наголосив Гончарук.

Також він додав, що "Центренерго" перебуває у дуже поганому стані, як і більшість державних підприємтсв.

Нагадаємо, Господарський суд Києва заборонив проводити приватизацію "Центренерго" – до рішення по суті суперечки ТОВ "Укрдонінвест" (Київ) Віталія Кропачова з Фондом державного майна. Це підприємство хотіло взяти участь в попередньому конкурсі з приватизації, але ФДМ визнав конкурс таким, що не відбувся.

7 лютого столична прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом постановлення суддею Господарського суду міста Києва завідомо неправосудного рішення

Масштабна приватизація: Україна планує продати понад пів тисячі державних об'єктів

Масштабна приватизація: Україна планує продати понад пів тисячі державних об'єктів

Повʼязані теми:

Наступна публікація