НАБУ порушило ще одну справу проти ексначальника поліції Одещини

НАБУ порушило ще одну справу проти ексначальника поліції Одещини

Фото: facebook.com

Експоліцейський "забув" задекларувати понад 2 мільйони гривень доходів.

Ексначальника Національної поліції Одеської області Дмитра Головіна підозрюють у недекларуванні статків на понад 2 мільйони гривень за 2017 рік.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

"НАБУ та САП розслідують можливе недекларування експосадовцем Національної поліції Одеської області статків на суму понад 2 млн грн за 2017 рік", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у НАБУ, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені в грудні 2018 року на виконання рішення суду. 

Наразі у прокуратурі не називають прізвище експосадовця. Тим часом "Українські новини" повідомляють, що проти Головіна відкрито кримінальне провадження за статтею 366-1 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні дані в декларації колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, який нині перебуває під домашнім арештом. Встановлено, що посадовець не задекларував автомобіль, власну квартиру та квартиру дружини, що належать їм на праві власності, а також зазначив недостовірні відомості про свій дохід та дохід дружини. Загалом відомості, вказані посадовцем у декларації, відрізняються від достовірних на суму понад 819 тис. грн.

Колишнього заступника очільника поліції Одещини Костянтина Гейка затримали детективи НАБУ

Колишнього заступника очільника поліції Одещини Костянтина Гейка затримали детективи НАБУ

У вересні 2018 року журналісти опублікували розслідування про статки родини Головіна. І виявили, що 86-річний дід його дружини - власник апартаментів на березі Чорного моря, вартістю майже в 3 млн грн. Протягом останнього року громадські організації неодноразово вимагали відставки Головіна – зокрема, через численні напади на одеських активістів. Розслідування цих справ, як стверджують, поліція гальмувала.

У квітні цього року Дмитро Головін написав заяву на звільнення за власним бажанням. Після цього в нього вдома провели обшуки, пов'язані зі справою про заволодіння великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених із незаконного обігу, які також були речовим доказом у кримінальному провадженні. Під час слідчих дій експравоохоронця було затримано.

Повʼязані теми:

Наступна публікація