Обгорілому 11-річному хлопчику терміново потрібна кров

Обгорілому 11-річному хлопчику терміново потрібна кров

Фото: Reuters

Медики не роблять прогнозів щодо маленького пацієнта.

Діти на Дніпропетровщині вирішили повторити витівку відеоблогера із самопідпалом, аби заробити грошей. Батьки постраждалої дитини від коментарів утримуються, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Готувалися до нього два тижні. Вони вирішили це повторити для того, щоб отримати, як відомі блогери, за це грошову компенсацію, тобто підзаробити грошей. Сподівалися отримати винагороду 30 тисяч гривень", - розповіла інспектор Криворізького відділу поліції Катерина Корнієнко.

Батьки постраждалого 11-річного хлопчика з журналістами не спілкуються. Проте дідусь розповідає, що ідея самопідпалу не належала його онукові, а його вмовили старші друзі. "На слабо взяли! Я просто не уявляю: 15 років хлопцю – він що, не розуміє, що той горить, а той знімає?", - обурений дідусь Олександр Деркач.

Родичі дітей, які фільмували палаючого друга, він коментарів теж відмовляються. Через те, що Сашко облив бензином і підпалив себе сам, друзям відповідальність за законом не загрожує. Неможливо притягнути й самого блогера за розповсюдження небезпечного відео. Відповідальність, найімовірніше, понесуть батьки за недогляд за дитиною, що карається штрафом. Хоча повністю проконтролювати, що діти роблять в інтернеті дорослим вкрай складно, і це визнають фахівці. Але, за бажання, батьки можуть встановити спеціальні програми або скаржитися на окремі відео в мережі. "Є клас програм для батьківського контролю. Вони зазвичай призначені для того, щоби обмежувати, що саме дитина може запускати, і в який час", - каже керівник відділу системного адміністрування 1+1 media Євген Рижков.

Зараз хлопець, який намагався повторити безглуздий вчинок відеоблогера, в критичному стані, через що його терміново перевели в обласну дитячу лікарню та підключили до штучної вентиляції легень. Лікарі жодних прогнозів не роблять, лише просять терміново відгукнутись донорів, бо хлопчику потрібно багато крові.

Кореспондент ТСН Наталя Грищенко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація