Рада ухвалила новий закон про комунальні послуги

Рада ухвалила новий закон про комунальні послуги

Фото: УНІАН

Він спрощує порядок укладання договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг.

Верховна Рада прийняла новий закон про комунальні послуги, згідно з яким, ЖЕКи позбавляються монополії на ринку надання комунальних послуг, пише УНІАН.

Жителям і споживачам пропонується укладати договори на отримання всього комплексу послуг ЖКГ - на послуги з управління, водопостачання, теплопостачання, газу та електрики. Також законопроект пропонує виділити з квартирної плати послугу з поводження з твердими відходами.

Запроваджується типовий договір на управління будинком, що передбачає прозорий поділ тарифу із зазначенням розміру плати за комунальні послуги та плати за послуги з управління. А окрема частина присвячена перевірці якості комунальних послуг.

Також законопроект позбавляє місцеві органи влади права встановлювати тарифи на низку послуг, серед яких переробка та захоронення побутових відходів, централізоване опалення та постачання холодної води тощо. Зокрема він наділяє Кабінет міністрів правом встановлювати лише порядок формування тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами. А конкретні тарифи встановлюватимуть компанії, які після місцевого конкурсу отримають право на надання населенню послуг зі збирання, переробки та захоронення відходів. 

Нагадаємо, у жовтні повідомлялося, що Національна комісія з регулювання тарифів знизила ціни на воду та тепло для столичного населення

Десятки житомирян подали до суду на газовиків через завищені тарифи

Десятки житомирян подали до суду на газовиків через завищені тарифи

Повʼязані теми:

Наступна публікація