Ще два міністерства отримали державних секретарів

Ще два міністерства отримали державних секретарів

Фото: УНІАН

Один із кандидатів під час конкурсу набрав лише 9,9 балів із 20 можливих.

Міністерство юстиції та Міністерство соціальної політики отримали державних секретарів.

Відповідні рішення були ухвалені на засіданні конкурсної комісії з питань вищого корпусу державної служби у середу, 7 грудня, передають Українські новини.

Держсекретарем Мін'юсту призначено Ганну Онищенко, яка наразі є заступницею міністра – керівником апарата відомства. Таку ж посаду у Мінсоцполітики отримав заступник міністра – керівник апарату Віктор Іванкевич.

Конкурсна комісія також повинна була обрати резервних кандидатів, які мали б право посісти посади держсекретарів у разі відмови останніх від своїх призначень або форс-мажору. Але кандидати, які пройшли у фінал, не набрали мінімальної кількості балів.

Сам Віктор Іванкевич набрав 9,9 бала з 20 можливих, тому комісія має намір рекомендувати Кабміну призначити його держсекретарем з випробним терміном або прийняти інше рішення.

Нагадаємо, Міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун і глава Мінфраструктури Володимир Омелян виступили проти призначення запропонованих їм кандидатур на посади державних секретарів. Під час брифінгу очільниця МОЗу наголосила, що кандидати не повністю відповідають вимогам. Вона наголосила, що влада має змінити систему конкурсного відбору держсекретарів.

Підтримав Супрун глава Міністерства інфраструктури. "Тут річ не в особистих уподобаннях Омеляна чи пані Супрун, тут річ у цінностях і принципах. Є факт спроби реваншу", - сказав він. Омелян також поставив ультиматум і наголосив, що не працюватиме із держсекретарем, якого йому обрали.

Посада державного секретаря з'явилася в Україні в рамках реформи державної служби. Держсекретарі працюватимуть у кожному міністерстві. Вони мають керувати апаратом міністерства та розробляти механізми реалізації ініціатив міністра.  Конкурс на посади держсекретарів у восьми міністерствах був оголошений Кабміном 11 жовтня 2016 року.

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби вже обрала держсекретарів для Міністерства інфраструктури (Андрія Галущака), МЕРТ (Олексія Перевезенцева), Мінкульту (Ростислава Карандєєва), Міністерства інформаційної політики (Артема Біденка), МВС (Олексія Тахтая), Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Максима Немчинова).

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація