В ООН допускають ще більш серйозну конфронтацію на Донбасі

В ООН допускають ще більш серйозну конфронтацію на Донбасі

Фото: Reuters

Гутерріш прагне "повною мірою забезпечити суверенітет і територіальну цілісність та незалежність України".

В ООН повідомили, що ситуація на Донбасі може перетворитися на більш серйозну конфронтацію, яка може серйозно загрожувати регіональному та міжнародному миру й безпеці.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, передає Укрінформ.

"Триваючий в Україні трагічний конфлікт засвідчує, що насильство на місцевому рівні потенційно може перетворитися в більш серйозну конфронтацію. А це може мати геополітичні наслідки, що може підірвати регіональний та міжнародний мир і безпеку", - заявив Гутерріш.

За його словами, усі "повинні колективно зберігати та зміцнювати оснований на міжнародних нормах порядок для підтримання миру і безпеки відповідно до Статуту ООН".

Гутерріш наголосив, що ООН продовжує підтримувати процес мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Він висловив підтримку "нормандській четвірці" й Тристоронній контактній групі, СММ ОБСЄ та закликав виконувати Мінські домовленості.

Нагадаємо, в АТО зафіксували понад сім десятків обстрілів переважно з мінометів та двох поранених. На початку минулої доби спостерігалося загальне зниження напруженості по всій лінії розмежування. Противник дещо зменшив кількість обстрілів з важкого озброєння, але пізніше знову розпочав використовувати 120 міліметрові міномети.

Повʼязані теми:

Наступна публікація