Броколі, запечена в сирному соусі

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця страва доводить, що американська кухня значно цікавіша ніж всі звикли думати.

Запечена броколі, я б сказала, страва від і до американська. Напевно у жодній країні так не вихваляють броколі, щоб вона була ну майже синонімом здорового харчування або навіть королевою овочів.

Та й сир і бекон — це такий легкий спосіб американізувати та зробити смачнішим будь-що. Таке собі чергове нагадування, що американська кухня, справжня, а не лиш та, що більш знана поза її межами, це не лише бургери та картопля фрі.

Хоч у нас, в Україні, нема якоїсь великої проблеми з демонізацією ані тієї кухні, ані країни, на це ідеологічно страждають наші сусіди, так чи інакше, американська кухня значно цікавіша ніж її знають. І часто навіть дуже корисна і майже завжди смачна.

Чому майже, та тому, що я ще жодної несмачної страви, що була б пов'язана з американською кухнеюне не їла, то, можливо, все ще попереду. Ну хіба що пироги в амішів в Штаті Пенсильванія. Але там все складніше, адже ціла філософія цього народу жити без насолод. Тож і кухня така. А справжня, американська кухня геть інакша. І ця броколі в сирному соусі з беконом по-американськи смачна!

Увага, як я і писала в рецепті макаронів з броколі, дуже важливо не переварити цей овоч, а потім і не перепекти, щоб ця капуста мала чудовий смак. Тобто, коли тушкуєте її на пательні, одразу ж знімайте з вогню, тільки-но вона змінить колір. А запікати страву слід теж не надто довго, як соус почав рум'янитись, так і слід діставати з духовки.

За бажанням, можна так само приготувати й цвітну капусту, замість бекону використовувати копчену шинку, а сир взагалі взяти, який душа забажає, аби він був напівтвердим. Я для таких страв дуже люблю сир чеддер. Він так гарно тягнеться й має дуже приємний посмак.

Інгредієнти:

  • 50 г бекону, дрібно порізати;
  • 1 середня голівка броколі, розділити на суцвіття (400-500 г);
  • 20 г борошна;
  • 1 зубець часнику, вичавити;
  • 300 мл молока;
  • 150 г улюбленого напівтвердого сиру, натерти на тертці з великими отворами;
  • 10 г сиру пармезан чи грана падано, дрібно натерти;
  • сіль до смаку.

Приготування:

1) Духовку розігріти до 180ᵒС.

2) Глибоку пательню поставити на середній вогонь, додати бекон і смажити, помішуючи, доки витопиться якомога більше жиру.

Броколі в сирі, для блогів_2
picantecooking.com

3) Бекон перекласти на чисту тарілку, а у пательню викласти броколі, трішки посолити й тушкувати, помішуючи, доки броколі змінить колір.

Броколі в сирі, для блогів_3
picantecooking.com

4) Броколі одразу ж перекласти до бекону, а у пательню додати борошно й постійно помішуючи підрум'янити борошно до золотистості.

Броколі в сирі, для блогів_4
picantecooking.com

5) Додати молоко та часник, добре вимішати все й довести до кипіння.

Броколі в сирі, для блогів_5
picantecooking.com

Тільки-но соус почне густіти, додати бекон та напівтвердий сир. Ретельно перемішати.

Броколі в сирі, для блогів_6
picantecooking.com

6) Тільки-но сир розтопився, повернути броколі у пательню, добре вимішати й зняти з вогню.

Броколі в сирі, для блогів_7
picantecooking.com

7) Перекласти броколі разом з соусом до жаротривкої форми й вставити до розігрітої духовки. Запікати 15-20 хвилин, доки соус почне рум'янитись, а броколі дійде до готовності аль денте.

Броколі в сирі, для блогів_9
picantecooking.com

Дістати броколі з соусом з духовки посипати сиром пармезан й подавати одразу ж! Ця страва буде надзвичайно добре смакувати з картоплею, просто запеченою чи відвареною. Далі потрібен лиш легкий салат і вечеря — вдалась.

Броколі в сирі, для блогів_1
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції