Флан з апельсиновою цедрою

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

За цією вишуканою для нашого вуха назвою ховається карамельний омлет, запечений в духовці на водяній бані.

Я знову про дієтично-просте. Тут в мене — флан, іспанський вершково-яєчний десерт, або ж крем-карамель, як звуть його французи.

За вишуканою для нашого вуха назвою ховається карамельний омлет, запечений в духовці на водяній бані. В оригіналі його готують на вершках. Але ми ж з вами не будемо їсти аж такого жирного, правда? Тому цілком і звичайне молоко підійде.

А цікавої нотки додасть апельсинова цедра. Я б ще й апельсинового соку додала — але ж молоко може згорнутися. Тому вирішила відмовитися від цієї ідеї. Як готується? Просто!

Вам знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 500 мл молока;
  • 200 г цукру;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • ваніль;
  • цедра половини апельсину.
Флан, десерт, для блогів_2
instagram.com/jb_foodphoto

Приготування:

1. Молоко з половиною цукру і ваніллю нагріти майже до кипіння.

2. У мисці гарненько вінчиком розбовтати яйця, але не збивати. Влити молоко, перемішати.

3. На пательні розтопити іншу половину цукру з лимонним соком, карамелізувати, щоб цукор набув чайного кольору, додати натерту цедру.

4. Розлити карамель у чашки або креманкам. Наливаєте трохи і обертаєте, щоб карамель огорнула дно і боки. Обережно, бо вона швидко застигає! В мене вийшло 4 креманки. Туди ж розливаєте яєчну суміш.

5. Духовку розігріваєте до 180 градусів. Ставите креманки у велику форму, наливаєте в неї воду, ставите до духовки. Випікаєте 40-50 хвилин. Маса всередині має трохи дрижати і вкритися золотавою скоринкою.

6. Дати вистигнути. Перевернути креманку з фланом на тарілку і насолоджуватись!

Флан, десерт, для блогів_3
instagram.com/jb_foodphoto

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/jb_foodphoto

Залиште свій коментар

Вибір редакції