Ванільна пана кота

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей італійський десерт підкорить вас простотою приготування і ніжним смаком.

Пана кота — це страшне слово з італійської перекладається як "варені вершки". Але кому ж вони сподобаються? Набагато цікавіше і загадковіше оце їхнє "пана кота", "тірамісу", "болоньєзе" і всіляке там "лімончело".

Але пана кота — звичайний собі десерт, робити який простіше простого. Головне, перед приготуванням мати вершки, молоко, цукор та желатин. Кажуть, раніше на батьківщині цього десерту його робили з риб'ячих кісток — вони давали желейний ефект. Але зараз для вас у нагоді будь-який желатин у пачці, ідеально — листковий. Бо від порошку молоко може згорнутися. Але цю біду я поправила, просто збивши рідину у блендері.

Пана кота, для блогів_3
instagram.com/juliya_levicka

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

  • 250 г вершків 33%;
  • 120 г молока;
  • 60 г цукру;
  • 8 г желатину;
  • 50 г води (якщо желатин в порошку);
  • ваніль.

ПРИГОТУВАННЯ:

1. У сотейнику з товстим дном закип'ятити вершки з молоком, цукром і ванільним екстрактом.

2. Поки гріється молочна суміш замочити желатин у холодній воді і дати йому набрякнути. Листовий желатин мочимо у великій кількості води, потім воду зливаємо, а розмоклі листи використовуємо. Якщо у вас порошковий — дайте йому набухнути у 50 г холодної води.

3. Коли молочна суміш пару хвилин покипить, процідіть її через сито, кілька хвилин остудіть і додайте желатин. Розмішайте віночком.

4. Розлийте у банки або форми. Коли десерт охолоне, поставте застигати до холодильника на пару годин.

5. Подавайте з ягідним або фруктовим пюре, але і без них теж нівроку.

Пана кота, для блогів_1
instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції