Пиріг з вишнями та меренгою

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Такий пиріг — варіант на всі пори року, адже ви цілком можете використати для нього заморожені ягоди.

Пиріг із маминого записника — найсмачніше, що може бути у світі. Бо всі ж ми пам’ятаємо мамині смаколики з дитинства, і вони найрідніші та найтепліші.

Тут вишні поєднуються із крихким пісочним коржем і ніжністю меренги, яка розбавляє кислоту ягід. Варіант на всі пори року, адже ви цілком можете використати заморожені вишні, попередньо їх розморозивши.

Вам знадобиться:

  • 350 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 5 яєць;
  • 200 г цукру;
  • ваніль;
  • 500 г вишень.
Пиріг з вишнями та меренгою, для блогів_3
instagram.com/juliya_levicka

Приготування:

1. В блендері з насадкою-ножем або на дошці посічіть масло з борошном.

2. Додайте 100 г цукру, 5 жовтків, ваніль, дрібку солі і замісіть тісто.

3. Викладіть тісто шаром у 1 сантиметр на деко, змащене маслом та вкрите пергаментом.

4. Зверху покладіть вишні і злегка вдавіть ягоди у тісто.

5. Випікайте за 180ºC 30 хвилин, поки корж не підрум’яниться.

6. Білки тим часом збийте до твердих піків з рештою цукру. Змастіть ними готовий пиріг.

7. Поставте до духовки ще на 5 хвилин, щоб меренга вкрилася золотавою скоринкою.

Пиріг з вишнями та меренгою, для блогів_2
instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції