Шоколадний кекс із кабачком

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Десерт виходить подібним за консистенцією до брауні, але значно менш калорійним.

Вже давно в кулінарному середовищі блогосфери тішиться популярністю шоколадна випічка з цукіні. Рецептів є безліч. От і мені захотілось поекспериментувати в розпал сезону кабачків, близьких та рідних нам родичів заморського цукіні. В більшості страв я справді надаю перевагу їм, адже цукіні мають більш пружну м'якоть та більш виразний, дещо горіховий, присмак.

Але з маминого невеличкого городу я отримала чимало кабачків і потрібно було щось з ними робити. В результаті, один кекс і досить великий кабачок використано, і то як! Шоколадний кекс з кабачком виходить подібним за консистенцією до брауні, але значно менш калорійним. Й кабачок в ньому зовсім не відчувається — він лише дарує приємну вологість випічці.

Кабачок в ньому зовсім не відчувається — він лише дарує приємну вологість випічці

Щодо приготування цього шоколадного кексу з кабачком, все дуже просто й стандартно. Спочатку збиваються вологі інгредієнти, а потім змішуються сухі. І все вимішується разом лопаткою. Після додавання борошна до вологих інгредієнтів бажано не мішати тісто надто довго, а лише стільки, скільки потрібно, щоб вони змішались — інакше через велику кількістью глютену випічка не буде ніжною. Власне, сухі інгредієнти попередньо перемішуються окремо саме для того, щоб вони рівномірніше розподілились в тісті після додавання до вологих, а вимішувати тісто потрібно було мінімально.

Поціновувачам дієтичної випічки скажу, що зменшувати кількість цукру в кексі не рекомендую. Краще менше їсти, ніж пекти щось без смаку і зі збитою консистенцією: цукор у випадку з цим десертом відповідає за стабілізацію під час випікання і вологість в готовому виробі. До того ж кекс насправді виходить до міри солодким.

Інгредієнти для кексу:

  •  300 г борошна;
  •  40 г какао;
  •  300 г кабачка, помити, натерти на крупній тертці;
  •  2 ч.л. розпушувача;
  •  1 ч.л. меленої кориці;
  •  120 г вершкового масла, розтопити;
  •  300 г цукру;
  •  3 яйця;
  •  125 мл молока;
  •  100 грам волоських горіхів, крупно посікти;
  •  вершкове масло та борошно для змащування форми.

Для глазурі та прикрашання:

  •  200 г чорного шоколаду, дрібно посікти;
  •  60 мл молока;
  •  40 г вершкового масла, крупно порізати;
  •  20 г волоських горіхів.

Для приготування потрібно:

1) Духовку розігріти до 180 ᵒС.

2) Велику форму для бабки (26 см в діаметрі) змастити тонким шаром вершкового масла. Посипати борошном й струсити зайве.

3) Яйця, цукор, молоко та топлене масло збити до однорідності.

Шоколадний кекс, для блогів_2
picantecooking.com

4) В окремому посуді змішати борошно, корицю, какао та розпушувач.

Шоколадний кекс, для блогів_1
picantecooking.com

5) Змішати сухі інгредієнти зі збитими вологими. Добре вимішати лопаткою.

Шоколадний кекс, для блогів_3
picantecooking.com

6) Додати кабачок та горіхи, добре перемішати. 

Шоколадний кекс, для блогів_4
picantecooking.com

7) Перекласти тісто для шоколадного кексу з кабачком до підготовленої форми. 

Шоколадний кекс, для блогів_5
picantecooking.com

8) Вставити кекс до розігрітої духовки і пекти 30 хвилин. Далі зменшити температуру до 160 ᵒС і пекти ще 30-40 хвилин, до готовності. Визначити можна так: коли зубочистка, встромлена глибоко посередині, буде виходити злегка вологою, але не в тісті, а сам кекс почне трішки відставати від форми. 

Шоколадний кекс, для блогів_6
picantecooking.com

9) Дістати готовий шоколадний кекс з духовки, залишити на 10 хвилин вистигати.

10) Акуратно дістати кекс з форми й перекласти на решітку для охолодження або на чисту тарілку. Залишити так до повного охолодження.

11) Шоколад з молоком покласти в глибоку миску і поставити на водяну баню, так, щоб дно миски не торкалося води. Постійно помішуючи, розтопити шоколад. Додати вершкове масло і вимішати до однорідності. 

Шоколадний кекс, для блогів_7
picantecooking.com

12) Полити шоколадний кекс з кабачком отриманої глазур'ю. Поки глазур не застигла, викласти зверху горіхи. 

Після застигання глазурі кекс можна нарізати.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції