Вегетаріанський пиріг вівчаря
Це зовсім новий погляд на класичну англійську страву, яка влаштує будь-які кулінарні вподобання.

Пиріг вівчаря — класична страва Великої Британії, яка за своєю є запіканкою з фаршу, овочів і картоплі. Я ж вирішив приготувати вегетаріанську версію пирога вівчаря і використав для начинки овочі з сочевицею. Виходить не менш смачно і соковито, раджу обов’язково приготувати.
Час підготовки — 30 хвилин.
Час приготування — 20 хвилин.
Вам знадобиться:
- сочевиця (червона або зелена) — 1 стакан;
- томат — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- томатна паста — 1 ст. л.;
- кмин — 0.5 ч. л.;
- морква — 1 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- бульйон овочевий (або вода) — 100 мл;
- картопля — 500 г;
- оливкова олія — 2 ст. л.;
- печериці — 200 г;
- сіль та перець за смаком.
Приготування:
1. Печериці (200 г) помийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими скибками.
2. Очистіть одну цибулину і наріжте її дрібними кубиками.
3. Велику моркву (1 шт.) очистіть і натріть на великій тертці.
4. Томати (2 шт.) наріжте на невеликі часточки, а потім наріжте середніми кубиками.
5. Почистьте часник (2 зубчики) і дрібно порубіть його ножем.
6. Розігрійте пательню зі столовою ложкою рослинної олії. Обсмажте нарізану цибулю до прозорості.
7. Додайте до цибулі терту моркву і обсмажуйте ще кілька хвилин.
8. Додайте на пательню скибки печериць, обсмажуйте кілька хвилин.
9. Сочевицю (1 склянку) відваріть в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.
10. Тим часом додайте на пательню до овочів томати, 1 ст. л. томатної пасти і 100 мл овочевого бульйону (або води). Тушкуйте 5-7 хвилин.
11. Додайте на пательню подрібнений часник.
12. Перекладіть на пательню відварену сочевицю. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте 0,5 ч. л. кмину, перемішайте, тушкуйте 1 хвилину.
13. Картоплю (500 г) очистіть і зваріть в підсоленій воді до готовності. Розімніть товкачем з додаванням оливкової олії (1 ст. л.).
14. Викладіть готову начинку з овочів з сочевицею до форми для запікання і рівномірно розподіліть.
15. Покрийте шаром картопляного пюре і відправте до духовки з температурою 180 градусів на 20 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Готувати — це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок.Вихідний