Вінегрет з запечених овочів

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Завдяки такому способу приготування овочі мають дивовижний насичений смак, який ви ніколи не отримаєте у разі відварюванні.

Ще під час приготування святкового олів’є я зрозумів, що овочі для таких салатів краще не відварювати, а запікати. Начебто нічого особливого, але на виході різниця смаків дуже відчутна.

Запечені овочі мають дивовижний насичений смак, який ви ніколи не отримаєте у разі відварюванні. Саме тому я пропоную приготувати вінегрет саме таким способом і заправити його однойменним соусом.

Час підготовки  80 хвилин.

Час приготування  15 хвилин.

Вам знадобиться:

  • картопля — 400 г;
  • морква — 300 г;
  • буряк — 300 г;
  • зелений горошок (заморожений) — 200 г;
  • огірок солоний — 200-300 г;
  • петрушка (зелінь) — 30 г;
  • сіль та перець за смаком.

Для соусу "Вінегрет":

  • соняшникова олія — 3 ст. л.;
  • винний оцет (або яблучний) — 2 ст. л.

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Овочі добре помийте і запечіть до готовності — картоплю і моркву — 40 хвилин, а буряк — 80 хвилин.

2. Дайте овочам охолонути і поріжте на шматочки середнього розміру. Викладіть овочі у миску, додайте солоні огірки, горошок і посічену петрушку.

3. Для приготування соусу змішайте олію і оцет за допомогою вінчика, додайте дрібку солі. Заправте салат соусом, додайте сіль і перець за смаком.

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок

Залиште свій коментар

Вибір редакції