Депутатам Ради майже втричі підвищили зарплату

Депутатам Ради майже втричі підвищили зарплату

Зарплата депутатів зросла втричі. / Фото: Reuters

Зарплата нардепам була підвищена з 1 квітня.

З 1 квітня заробітна плата депутатів зросла до 17,5 тисячі гривень. Про це повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи парламенту, депутат від "Народного фронту" Павло Пинзеник.

Відповідаючи на запитання щодо підвищення з 1 квітня депутатам заробітної плати до 17,5 тисячі гривень, він, зокрема, зазначив, що "з 1 квітня обмеження в 7 мінімальних заробітних плат знято".

"Ви правильно сказали, що сума заробітної плати буде така, як ви назвали", - сказав Пинзеник. Зазначимо, підвищення зарплат підтвердили й у регламентному комітеті Верховної Ради.

"Тепер зарплата народних депутатів повернута до рівня 2013 року, тобто максимальний розмір становить 17 тисяч 425 гривень", - сказав член Комітету з питань Регламенту та організації роботи ВР Дмитро Шлемко.

Він нагадав, що на початку 2015 року народні депутати отримували зарплату після усіх відрахувань у розмірі 6,109 тисяч гривень.

Нагадаємо, на початку року було розповсюджено роз'яснення прес-служби Апарату ВР, зроблене у зв'язку з появою у деяких ЗМІ повідомлень про те, що у законі про Держбюджет на цей рік зникли норми щодо запровадження обмежень нарахування заробітних плат народним депутатам і членам Кабінету міністрів.

У роз'ясненні зазначається, що у Законі України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" відсутні норми про обмеження зарплат високопосадовців через вимоги чинного законодавства.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація