Голова Нацбанку не планує йти з посади

Голова Нацбанку не планує йти з посади

Фото: Національний банк України

Не збираються звільнятися і члени його команди.

Голова Національного банку Яків Смолій не планує йти у відставку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, наразі не збираються звільнятися і члени його команди. "Ми абсолютно згуртовані, працюємо і сподіваємося, що це також буде одним з ознак фінансової стабільності. Ніяких рухів в команді НБУ не передбачається", - сказав він.

Смолій також повідомив, що жодного політичного тиску на Нацбанк немає. "Ми сподіваємося, що будемо залишатися незалежною інституцією, як це прописано в законі",- заявив глава НБУ.

Як повідомлялося раніше, у 2019 році Нацбанк зобов`язується докласти максимум зусиль для забезпечення низької та стабільної інфляції, а також стабільної, прозорої та ефективної банківської системи, відновлення кредитування, ефективного регулювання фінансового сектору, вільного руху капіталу і фінансової інклюзії.

Нагадаємо, Яків Смалій очолив Нацбанк у березні 2018 року. Тривалий час він тимчасово виконував обов'язки голови НБУ, замінивши на посаді Валерію Гонтарєву, яка оголосила про своє звільнення 10 квітня 2017 року. Востаннє вона була на роботі у травні того ж року, а від 11 травня до 7 серпня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці – три місяці набралися за всі роки в Нацбанку.

НБУ припиняє друкувати паперові гроші номіналом від 1 до 10 гривень

НБУ припиняє друкувати паперові гроші номіналом від 1 до 10 гривень

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація