Рада скасувала ввізні мита на імпортні електромобілі, але заблокувала скасування ПДВ та акцизу

Рада скасувала ввізні мита на імпортні електромобілі, але заблокувала скасування ПДВ та акцизу

Акція "Я хочу мати електромобіль" біля парламенту 12 листопада. У той день депутати так і не скасували ввізне мито на електромобілі / Фото: УНІАН

Рішення набрало 233 голоси.

Під час сьогоднішнього засідання Верховна Рада скасувала ввізні мита на імпортні транспортні засоби, які ввозять в Україні та які оснащені електричними двигунами.

За прийняття закону №1674 "Про внесення змін до Закону України "Про митний тариф України" щодо скасування ввізного мита на електромобілі" проголосували 233 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів. Про це пише УНІАН.

Водночас Рада не ухвалила проект закону, який передбачає тимчасове, до 1 січня 2020 року, звільнення від податку на додану вартість та акцизного збору операцій з ввезення і постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами. За ухвалення законопроекту №1912 "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування ввезення та постачання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами" за основу і в цілому проголосували 222 депутати за необхідних 226. Голова парламенту Володимир Гройсман кілька разів проводив сигнальні голосування, однак для повернення законопроекту на розгляд не вистачало голосів. У результаті, депутати 229 голосами підтримали пропозицію Гройсмана відправити проект закону на повторне друге читання.

За оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, ухвалення цих двох законопроектів дасть змогу знизити вартість електромобілів на 28%.

Тим часом Tesla Motors відкрила перший завод по виробництву електромобілів у Європі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація