Суд заарештував майно та акції "Мотор Січі"

Суд заарештував майно та акції "Мотор Січі"

Фото: СБУ

Зазначається, що підприємство продовжить роботу відповідно до вимог чинного законодавства.

Шевченківський райсуд Києва наклав арешт на майно і 100% акцій підприємства "Мотор Січ".

Про це в суботу, 20 березня, повідомляє пресслужба СБУ.

"За результатами судового розгляду майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов’язковим визначенням управлінської компанії, що має державну форму власності", - йдеться у повідомленні.

В СБУ нагадали, що здійснює досудові розслідування щодо "Мотор Січі" за двома напрямками:

Перший – за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 та 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної та підривної діяльності на користь РФ).

Другий – за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212, 233 та 364 Кримінального кодексу України. В ньому досліджуються можливі порушення законодавства під час первинної приватизації і подальшої незаконної концентрації акцій.

"Йдеться не тільки про долю одного підприємства, а про те, наскільки держава здатна захистити власні інтереси. Адже збереження української "Мотор Січі" - питання національної безпеки", - заявив глава СБУ Іван Баканов.

Зазначається, що підприємство продовжить роботу відповідно до вимог чинного законодавства, зі збереженням робочих місць та виконанням зобов'язань в рамках виробничих замовлень.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 11 березня ухвалили рішення про повернення підприємства "Мотор Січ" українському народу, у власність української держави в законний конституційний спосіб найближчим часом.

31 січня китайський акціонер "Мотор Січ" Skyrizon назвав санкції України "варварським пограбуванням" і заявив про намір використовувати всі можливі юридичні засоби, включаючи міжнародний арбітраж, для рішучого захисту своїх законних прав та інтересів. 

Слідчі СБУ допитали бізнесмена Ярославського в справі про продаж акцій "Мотор Січі" китайцям

Слідчі СБУ допитали бізнесмена Ярославського в справі про продаж акцій "Мотор Січі" китайцям

Повʼязані теми:

Наступна публікація