Від Яресько пішов перший заступник

Від Яресько пішов перший заступник

Ігор Уманський і Наталія Яресько / Фото: УНІАН

Уряд уже прийняв відставку Уманського.

Сьогодні Кабінет міністрів прийняв відставку першого заступника міністра фінансів України Ігоря Уманського. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні уряд прийняв мою відставку. Дякую всім, з ким працював!", – зазначив Уманський.

Про причини свого звільнення він не повідомив.

Відставку Уманського також підтвердила прес-служба Мінфіну та розмістила на офіційному сайті повідомлення про те, що він сам звернувся із заявою про звільнення.

"Міністерство фінансів висловлює щиру подяку пану Ігорю за його віддану та ефективну роботу на благо України. Завдяки сумлінній праці команди Міністерства фінансів, в тому числі першого заступника Ігора Уманського, Міністерству фінансів вдалося здійснити багато важливих кроків на шляху до стабілізації та відновлення економіки України, в тому числі розробити та сприяти ухваленню Верховною Радою закону "Про державний бюджет на 2016 рік", що дозволяє значно знизити податкове навантаження в економіці, й одночасно збалансувати його через суттєве зниження видатків бюджету", – ідеться в повідомленні Мінфіну.

"Команді Міністерства фінансів пощастило тривалий час працювати з таким професіоналом, як Ігор Уманський. Ми з повагою ставимося до його бажання відпочити від надзвичайного навантаження, яке мав Ігор Іванович на цій посаді. Я дякую йому за його сумлінну та віддану працю, а також за підтримку та витримку у кризових ситуаціях", – зазначила міністр фінансів Наталія Яресько.

Нагадаємо, Уманський став першим заступником Наталії Яресько рік тому – на початку жовтня 2014-го. Свою кар'єру він розпочав в Національному агентстві України з питань розвитку та євроінтеграції. Потім був експертом служби віце-прем'єра України з питань економіки, обіймав керівні посади в Мінекономіки. У червні 2004-го перейшов у Нацбанк і там був директором департаменту по роботі з проблемними банками. Потім – заступник голови правління "Укртранснафти", заступник голови Державної іпотечної установи, заступник голови Держагентства з інвестицій та інновацій.

У січні 2008-го Уманський посів крісло першого заступника міністра фінансів, а вже через рік став виконувачем обов'язків глави Мінфіну в другому уряді Юлії Тимошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація