ДБР відкрило кримінальну справу проти Парубія

ДБР відкрило кримінальну справу проти Парубія

Фото: УНІАН

Провадження стосується подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти колишнього спікера парламенту Андрія Парубія.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Справу відкрили "за фактом створення та координування громадських озброєних угрупувань з метою вчинення масових заворушень 2 травня 2014 року на території міста Одеси.

"От що здивувало, так те, що у тексті не було (поки що) формулювань про «організацію, координацію і здійснення Парубієм державного перевороту під кодовими назвами "Майдан", "Революція Гідності"", про "незаконне усунення від влади законно обраного президента Януковича", про "захоплення влади організованою злочинною групою", про "злочинну протидію державній політиці реінтеграції України у єдиний простір з братньою Російською Федерацією" тощо", - пише колишній глава Верховної Ради. 

Своєю чергою ексчиновник часів Януковича Андрій Портнов у Telegram заявив, що місяць тому звертався до правоохоронних органів з заявою відкрити провадження проти Парубія. 

"З цією заявою я звернувся до правоохоронних органів ще місяць тому. Якщо ми будемо так довго розгойдуватися, він в кінцевому підсумку може взагалі залишитися на волі. Його потрібно брати під варту, а потім у в'язниці розбиратися і проводити слідство. Точно так, як це відбувалося в останні п'ять років", йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Державне бюро розслідувань відкрило нове кримінальне провадження проти ексспікера Верховної Ради Андрія Парубія. Його підозрюють у ймовірному перешкоджанні здійсненню виборчого права. 

Від обурення до благань: унаслідок наполегливості Парубія ухвалили Виборчий кодекс

Від обурення до благань: унаслідок наполегливості Парубія ухвалили Виборчий кодекс

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація