Лідеру "Патріоту України" прострелили щелепу і руку

Лідеру "Патріоту України" прострелили щелепу і руку

У "Патріоті України" заявили, що в Білецького стріляли / Фото: gazeta.ua

В організації заявили, що на Андрія Білецького був скоєний замах - з нього дістали дві кулі.

На голову організації "Патріот України" Андрія Білецького був скоєний замах. Йому влучили у щелепу та великий палець правої руки, заявив організаційно-кадровий референт "Патріоту України" Микола Кравченко.

Напад на Білецького стався у суботу, 19 листопада, біля під'їзду його будинку.

"Його там чекали. Це могло бути замовлення спецслужб, які розпочали війну проти нас. Інших припущень немає", - зазначили у "Патріоті України".

Наразі Білецький знаходиться у четвертій лікарні невідкладної хірургії міста Харкова.

"Проведено дві операції по вилученню куль. Перша вилучена зі щелепи - вона влучила у кістку. Друга куля поламала великий палець на правій руці. Наразі стан Андрія стабільний", - уточнив Кравченко.

За його словами, зброя нападників поки що точно не ідентифікована, але стріляли у нього свинцевими кулями.

"Патріот України" звернувся до правоохоронних органів. Сьогодні нібито мають порушити кримінальну справу.

В організації вважають, що замах на її голову є "ще однією ланкою у ланцюгу репресій, які проводять спецслужби та влада проти "Патріоту України".

"Ми оголошували про те, що у вересні розпочнемо реєстрацію політичної партії на базі організації. З того часу розпочались репресії проти нас - справа "васильківських терористів", справа з людиною, яка прийшла до нашого харківського офісу і стріляла у наших хлопців, постійні безпідставні обшуки і залякування членів та симпатиків організації та інші провокації", - заявив Кравченко.

За його словами, справа з реєстрацією партії поки що ніяк не просунулась, оскільки відповідальний за цей процес Ігор Мосійчук зараз перебуває у Лук'янівській в'язниці Києва, як підозрюваний у справі "васильківських терористів".

Нагадаємо, СБУ 22 серпня, заявила, що розкрито підготовку теракту на День незалежності, який начебто планувався активістами організації "Патріот України" у Василькові Київської області.

Чотирьох активістів затримали СБУ на кілька днів, потім звільнили. Після порушення кримінальної справи трьох з них - Володимира Шпару, депутата міськради Ігора Мосійчука та депутата Васильківської міської ради Сергія Бевза, суд залишив під вартою.

 

Читайте також:

 "Васильківський терорист" пожалівся, що в СБУ його зробили педофілом

СБУ звільнила затриманих членів "Патріота України"

Васильківськими "терористами" зайнялася Генпрокуратура

Повʼязані теми:

Наступна публікація