Прокурори просять "впаяти" Луценку 4,5 роки

Прокурори просять "впаяти" Луценку 4,5 роки

Луценка можуть посадити на 4,5 років / Фото: УНІАН

Сторона обвинувачення також попросила суд конфіскувати майно Луценка і позбавити його права 3 рокі обіймати державні посади.

14 лютого під час дебатів у Печерському суді у справі проти Юрія Луценка прокурори попросили дати йому 4,5 років тюрми. 

Проце ТСН.ua повідомили в прес-службі "Народної Самооборони".

Прокурори вважають, що отримані від Луценка покази "свідчать про його нещирість перед судом, відсутність каяття за вчинені злочини".

"Прокурор Дмитро Лобань пропонує суду визначити екс-міністру Юрію Луценку покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 4 роки 6 місяців із конфіскацією майна, 3 роки позбавлення права обіймати посади та позбавити звання службовця", - повідомили у прес-службі.

Обвинувачення вважає пом'якшувальними обставинами позитивні характеристики, державні заслуги Юрія Луценка, а також наявність неповнолітнього сина.

У той же час підсудному Леоніду Приступлюку прокурори пропонують визначити покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно із випробувальним терміном і штраф 693 тис. грн.

Після цього Юрій Луценко заявив клопотання про дозвіл відеозйомки у суді телеканалам.

Як відомо, на попередньому судовому засіданні 10 лютого 2012 року допитав свідків з боку державного обвинувачення - експерта Київського інституту судово-економічної експертизи Галину Ільчук та колишнього віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова. Судді також зачитали низку документів, що проходять як додаткові докази по справі.

14 лютого у суді над Луценком проходять дебати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація