Суд не схвалив арешт Фірташа

Суд не схвалив арешт Фірташа

Дмитро Фірташ / Фото: УНІАН

Олігарх надалі перебуває під вартою 

Віденський суд відмовив Іспанії арештувати українського олігарха Дмитра Фірташа за екстрадиційним запитом. Про це сказали в австрійській прокуратурі, повідомляє ТСН

Попри це, Фірташ надалі залишається під вартою у зв'язку з екстрадицією у США - рішення стосовно цього арешту суд прийме завтра, 24 лютого. 

У вівторок 22 лютого Вищий земельний суд Відня дозволив передати Фірташа Сполученим Штатам. Захист заявив, що оскаржить цю ухвалу у Верховному судІ Австрії та Європейському судІ з прав людини.

Нагадаємо,  21 лютого, австрійский суд дозволив екстрадицію Фірташа до США, які домагались видачі бізнесмена три роки. Штати звинувачують Фірташа в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 мільйона доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Американські слідчі знайшли у нього більше сотні офшорних компаній. За це все Фірташу загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів. Рішення щодо екстрадиції нині залежить від міністра юстиції Австрії - він може дозволити або не дозволити виїзд.

Проти бізнесмена є ще одна справа - ордер на арешт Фірташа видала Іспанія. Там його підозрюють у відмиванні коштів і участі в організованому злочинному угрупованні. 

Дмитра Фірташа, ймовірно, відпустять під заставу

Дмитра Фірташа, ймовірно, відпустять під заставу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація