Табачник відхрестився від ідеї знищити історію України

Табачник відхрестився від ідеї знищити історію України

Табачник каже, що не збирався зливати курси історії / Фото: ІМК

За словами міністра освіти, він ніколи не пропонував поєднати шкільний курс "Історії України" із курсом "Всесвітньої історії".

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник запевняє, що міністерство не планує об'єднувати шкільні курси "Історія України" та "Всесвітня історія".

"На інформацію, вигадану окремими політиками та окремими засобами масової інформації, можу сказати: ніхто ніколи не збирався інтегрувати і об'єднувати курс "Історії України" та "Всесвітньої історії", - сказав Табачник.

При цьому міністр зазначив, що з 1998 року кількість годин, відведених на викладання історії України в школах, не змінювалося.

"Не передбачається це міняти і в планах, згідно з новим стандартом", - сказав він.

Разом з тим Табачник наголосив, що години викладання української літератури залишаться на тому ж рівні, що й сьогодні, а також запевнив, що історії України "нічого не загрожує".

"Ніяких скорочень годин, відведених на вивчення як історії України, так і всесвітньої історії, не відбувається і не передбачається", - заявив міністр.

Між тим, він повідомив, що робоча група, яка складає навчальні програми, розробила 3 ​​варіанти навчального плану.

Відповідно до першого, планується взяти по півгодини з різних предметів, щоб збільшити години на вивчення інформатики та другої іноземної мови.

Другий варіант - скоротити варіативну частину, яку мають право вибирати школи (музика, музична культура, художня культура).

Третій варіант передбачає збільшити загальну кількість годин навчання, що, на думку міністра, є додатковим фінансовим навантаженням, а також перенавантаженням для учнів.

За його словами, всі три варіанти будуть розглядатися й обговорюватися в міністерстві, а також спільно з місцевими управліннями освіти.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту має намір об'єднати курс "Історії України" з "Всесвітньої історією".

Повʼязані теми:

Наступна публікація