Тимошенко на суді лежить

Тимошенко на суді лежить

Суд приїхав у СІЗО до Тимошенко / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Екс-прем'єра судять прямо у стінах Лук'янівського СІЗО   

У виїзному судовому засіданні у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яке відбувається у стінах Лук'янівського СІЗО, оголошена перерва на 30 хвилин.

Як повідомляє кореспондент ТСН.ua, про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, який у перерві вийшов до журналістів на вулицю.

Він розповів, що засідання розпочалось о 9 ранку у камері в медичній частині СІЗО. При розгляді справи Тимошенко лежить, а прокурор та слідчий сидять на кріслах. "Відбувається повний фарс. Тимошенко лежить у ліжку, прокурор і слідчий сидять поруч у кріслах, які сьогодні туди занесли, о 7 годині ранку поставили туди стіл, а Тимошенко розбудили о шостій, щоб підготуватись до цього дійства", - сказав Власенко, додавши, що суддя прийшов у мантії "гарно вбраний, це нагадує поганий карнавал".

Захисник Тимошенко наголосив, що проведення такого засідання не передбачено у жодному законі Україні. "Застосування другої міри запобіжного заходу, як би влада не брехала про те, що Тимошенко є небезпечним злочинцем, не передбачено законодавством, це все брєд і абсурд", - наголосив Власенко.

Так як СІЗО – режимний об'єкт, йому не дозволили пронести на слухання телефони и документи, які йому потрібні для захисту екс-прем'єра.

"Під час входу зо СІЗО мене позбавили можливості користуватись всіма необхідними документами, тому суддя приймав окреме рішення щодо того, щоб надати мені можливість пронести документи, які мені потрібні для роботи", - сказав нардеп.

За його словами, наступним клопотанням, яке буде заявлене захистом, буде вимога допустити пресу у СІЗО на судове засідання.

На запитання ТСН.ua, як себе почуває Тимошенко, Власенко відповів: "Почувається дуже погано, у неї сильно болить спина, незважаючи на те, що вчора на вимогу уповноваженої з прав людини Тимошенко зробили укол знеболюючого, але сьогодні зранку ніякої меддопомоги вона не отримує".

За словами захисника, Тимошенко зробила заяву про те, що у неї болить спина, але суддя продовжив розгляд справи, "його це не дуже хвилювало".

Нагадаємо, 7 грудня Шевченківський райсуд ухвалив рішення щодо проведення виїзного засідання у справі екс-прем'єра Ю.Тимошенко у Лук'янівському СІЗО.

 

Читайте також: 

Засідання суду над Тимошенко у СІЗО було "повним бєзпрєдєлом" - БЮТ

Карпачова примусила тюремників дати Тимошенко знеболювальне

Суд вирішив судити Тимошенко прямо в камері

Тимошенко на суді лежить

Тимошенко на суді лежить

Повʼязані теми:

Наступна публікація