У справі Симоненка проведено 24 обшуки - СБУ

У справі Симоненка проведено 24 обшуки - СБУ

Фото: УНІАН

Його підозрюють у діях з метою захоплення влади.

Служба безпеки України провела 24 обшуки під час розслідування справи лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка

Про це 12 травня в ефірі "112 Україна" заявив глава СБУ Василь Грицак.

"Симоненка було допитано. ... У нього вдома і не лише вдома було проведено низку обшуків. Всьго 24 обшуки. Ми працюємо з матеріалами, які було зібрано під час проведення цих процесуальних дій", - зазначив очільник СБУ.

Йдеться про призначення експертизи для вилучених матеріалів, передусім поліграфічної продукції, на предмет ознак злочину за ст.109 КК. (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).  

"Також на експертизу направлено зброю... предмет, схожий на зброю - автоматичний пістолет Стєчкіна та 120 набоїв. Після експертизи буде ухвалено рішення про долучення її результатів до матеріалів кримінального провадження і плануватися процесуальні дії з П.Симоненком", - сказав Грицак.

Нагадаємо, щодо Симоненко та інших соратників по забороненій КПУ розпочато досудові розслідування. Їх підозрюють у діях, метою яких було захопити державну владу. Крім того, за словами речниці СБУ Олени Гітлянської, підозрюваним закидають державну зраду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація