Білоруська опозиціонерка Тихановська планує приїхати до України

Білоруська опозиціонерка Тихановська планує приїхати до України

Фото: Associated Press

Світлана Тихановська подякувала Кулебі за позицію.

Опозиціонерка Світлана Тихановська подякувала Україні за її готовність у підтримці запроваджених санкції ЄС проти білоруської влади та анонсувала свій візит до Києва.

Про це політикиня сказала в інтерв'ю білоруській службі "Радіо Свобода".

Зокрема, Тихановська особливо вдячна за чітку й непохитну позицію України міністрові закордонних справ Дмитру Кулебі. Екскандидатка у президенти Білорусі також заявила про бажання збудувати партнерські відносини з Україною, бо "вони близькі нам історично та культурно".

"Ми дуже раді, що Україна зайняла сильну позицію щодо Білорусі, особливо міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Вони готові підтримати санкції. Можливо, це буде окремий список, можливо, вони підтримають санкції, запроваджені ЄС. Це явний знак підтримки білоруського народу в боротьбі... На Заході мене часто запитують, чи розуміють росіяни білоруську мову, коли ви починаєте говорити. Відповідаю: "Ні, не розуміють, але українці нас зрозуміють. Ми розуміємо українську, вони розуміють нас", — зазначила Тихановська.

Крім того, білоруська опозиціонерка анонсувала підготовку візиту до України. Вона має намір приїхати до Києва найближчим часом. За її словами, це може статися після місцевих виборів.

Нагадаємо, у Білорусі від серпня тривають масові протести і затримання. Силовики діяли надзвичайно жорстоко – застосовували водомети, світлошумові гранати та сльозогінний газ. У білоруському МВС обіцяють не зупинятися і надалі використовувати проти мітингувальників бойову зброю. 

Сьогодні, 16 жовтня, Білорусь оголосила в міжнародний розшук лідерку опозиції Світлану Тихановську за статтею про заклики до повалення конституційного ладу. У російському МВС підтвердили, що отримали запит на розшук Тихановської.

Масові затримання у Білорусі: лише у Мінську заарештували майже 7 десятків людей

Масові затримання у Білорусі: лише у Мінську заарештували майже 7 десятків людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація