Більше 40% росіян схвалюють знищення "санкціонки"

Більше 40% росіян схвалюють знищення "санкціонки"

Найактивніше підтримують знищення їжі росіяни з низькими доходами / Фото: Getty Images

38% сказали, що так чинити не слід.

70% росіян підтримують "антисанкції", водночас 42% вважають, що заборонену їжу потрібно знищувати. Про це свідчить опитування Фонду громадської думки, пише РБК.

Прихильників знищення продуктів, заборонених до ввезення в країну через введені владою санкції щодо західних країн, більше, ніж противників цих заходів, зробили висновок аналітики.

42% учасників опитувань погодилися з необхідністю знищення імпортних продуктів, 38% сказали, що так чинити не слід. У кожного п'ятого респондента немає думки з цього приводу.

Згідно з даними опитування, найактивніше підтримують знищення їжі росіяни з низькими доходами, які проживають у селі чи в невеликих містах. Проти виступають люди з високим заробітком і москвичі.

Серед тих, чий щомісячний дохід становить менше 8 тис., рішення Путіна підтримують 54% опитаних.

Більшість тих, хто заробляють більше 30 тис. в місяць, виступають проти знищення продуктів (57%), підтримують цей захід тільки 28% респондентів з високими доходами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення президента РФ Володимира Путіна про знищення санкційних продуктів харчування не підтримують 87% росіян. Про це свідчили результати опитування соціологічного центру ЦИМЕС.

Путін 29 липня підписав указ "Про спеціальні економічні заходи, що застосовуються в цілях забезпечення безпеки Російської Федерації", згідно з яким з 6 серпня сільськогосподарська продукція, вироблена у країнах, які підтримали економічні санкції щодо Росії, і заборонена до ввезення в РФ, підлягає вилученню і знищенню.

Повʼязані теми:

Наступна публікація