В Італії з'явилися нові подробиці найстрашнішої корабельної катастрофи з емігрантами

В Італії з'явилися нові подробиці найстрашнішої корабельної катастрофи з емігрантами

Трагедію у Сицилійській протоці назвали найбільшою в новітній історії / Фото: ТСН.ua

27 мігрантам вдалося врятуватися.

Щонайменше три морські судна з нелегальними мігрантами затонули за останні дві доби поблизу Італії та Мальти, йдеться у сюжеті ТСН. День.

27 мігрантів, яким вдалося врятуватися після трагедії у Сицилійській протоці, прибули до порту Катанії. Двох із облавку заарештували.

"Двоє з тих, що перебували на човні наразі заарештовані, вони входили до складу організаторів торгівлі людьми. Як бачите, поліція працює задля того, щоби якнайшвидше виявити тих, хто був причетний до цієї пригоди", - сказав міністр транспорту Італії Граціано Дельріо.

Цю трагедію вже назвали найбільшою в новітній історії: від семи до дев'яти сотень мігрантів затонуло, намагаючись доплиcти з Африки до італійських берегів. Встановити точну кількість загиблих не зможуть: вони пішли на дно серед ночі, посаджені контрабандистами на старий човен, що не витримав величезної кількості пасажирів. Врятованих обережно один за одним виводять на берег. Медики кажуть, що вони в тяжкому психологічному стані, хоча й фізично майже не постраждали.

"27 врятованих почуваються добре. Їх протягом усього шляху супроводжували медики, які могли оперативно втрутитись. Один із лікарів, який перебував на облавку повідомив мені, що їм пощастило під час пошуків тіл, знайти двох ще живими у воді. Це був справжній успіх", - повідомив директор асоціації волонтерів мальтійського ордену Мауро Казінгіні. 

Прокуратура Катанії відкрила карну справу через масову загибель людей. Після медичного огляду постраждалих відвезуть до центрів прихистку. Далі на них чекає спілкування із правоохоронцями.

"На сьогодні існує майже 1600 маленьких притулків для екстрених випадків. Це невеличкі квартири, готелі. Тобто абсолютно відкриті й доступні місця. Перший час вони житимуть саме тут, даватимуть свідчення і чекатимуть на отримання статусу біженця", - зазначив прес-секретар МОМ Італії Флавіо Ді Джакомо. 

Щонайменше три морські судна з нелегальними мігрантами затонули за останні дві доби

Щонайменше три морські судна з нелегальними мігрантами затонули за останні дві доби

Трагедія у Сицилійській протоці змусила ЄС переглянути програму з протидії нелегальній міграції. Альянс виділяє додаткові кошти на пошук і порятунок нелегальних мігрантів, які намагаються потрапити до ЄС.  Крім того, країни Євросоюзу хочуть задіяти для боротьби з людським трафіком військових - аби ті топили судна злочинців, які наживаються на нелегальних мігрантах.

Нагадаємо, від початку року у Середземному морі загинуло понад 1,6 тис. людей, які намагалися нелегально дістатися європейських берегів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація