Нова глава ЦРУ хотіла відмовитися від призначення - ЗМІ

Нова глава ЦРУ хотіла відмовитися від призначення - ЗМІ

Голова ЦРУ Джина Гаспель / Фото: Reuters

У Білому домі обговорювалася тема її участі в тортурах.

Джина Гаспел, кандидатуру якої на посаду директора ЦРУ висунув президент США Дональд Трамп, зробила спробу відмовитися від призначення на посаду, повідомила газета The Washington Post, посилаючись на власні джерела з числа офіційних представників.

Відмовитися Гаспел запропонували її прихильники, які повідомляли, що в Білому домі існують серйозні сумніви в тому, що сенат затвердить її кандидатуру на цей пост, оскільки раніше поширилася інформація про участь кандидата у тортурах ув'язнених секретної в'язниці ЦРУ в Таїланді, якою вона керувала.

Трамп призначив нового очільника ЦРУ та держсекретаря

Трамп призначив нового очільника ЦРУ та держсекретаря

У п'ятницю Гаспел була викликана в Білий дім, де обговорювалася тема участі в тортурах, в тому числі у витончені тортури водою, які створюють у в'язнів ілюзію того, що вони тонуть.

На цій зустрічі Гаспел заявила про намір відмовитися від призначення, щоб в ході слухань у сенаті при розгляді її кандидатури не завдавати шкоди іміджу ЦРУ. Не увінчався успіхом і візит представників Білого дому в офіс Гаспел в штаб-квартирі ЦРУ, які намагалися переконати її не відмовлятися від призначення. Лише в суботу Білому дому вдалося отримати згоду Гаспел на участь в сенатських слуханнях, які мають відбутися 9 травня, повідомляє газета.

Гаспел виконує в даний час обов'язки директора ЦРУ після відставки Майка Помпео, призначеного держсекретарем США.

Нагадаємо, Джина Гаспел - заступник директора ЦРУ - очолила американське розвідувальне управління і стала першою жінкою, яка буде керувати цією установою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація