Росія виганяє із країни британських дипломатів

Росія виганяє із країни британських дипломатів

Британський посол в РФ Лорі Брістоу / Фото: Reuters

РФ погрожує вжити додаткових заходів.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації оголосило persona non grata 23 британських дипломати і протягом тижня видворить їх із країни.

Про це повідомляють у прес-центрі відомства. 

Так, під час виклику британського посла в РФ Лорі Брістоу до МЗС, йому було повідомлено про відповідні заходи як реакцію на рішення про видворення з Британії російських дипломатів.

Також МЗС відкликало дозвіл на діяльність у Санкт-Петербурзі Генерального консульства.

"З огляду на диспаритет в числі консульських установ двох країн, відкликається згода Російської Федерації на відкриття та функціонування Генерального консульства Великої Британії в Санкт-Петербурзі. Відповідні процедури будуть здійснені згідно з міжнародно-правовою практикою", - йдеться у повідомленні.

До того ж припиняється діяльність у Росії Британської Ради через неурегульованість статусу.

МЗС РФ пообіцяло вжити додаткових заходів, якщо Британія продовжить впроваджувати "дії недружелюбного характеру".

Нагадаємо, 14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни. Також Британія скликала термінове засідання ради безпеки ООН для обговорення питання про отруєння Скрипаля.

Отруєння Скрипаля: Британія висилає із країни 23 дипломатів РФ

Отруєння Скрипаля: Британія висилає із країни 23 дипломатів РФ

Раніше 12 березня Мей, виступаючи у парламенті, заявила, що за замахом на колишнього агента Сергія Скрипаля "з великою часткою ймовірності" стоїть Росія. Вона в ультимативній формі зажадала від Москви до кінця 13 березня пояснень у зв'язку з інцидентом. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація