Ще чотири країни приєдналися до санкцій ЄС проти Росії

Ще чотири країни приєдналися до санкцій ЄС проти Росії

Кетрін Ештон / Фото: Reuters

Мова йде про Чорногорію, Ісландію, Албанію та Норвегію.

Чорногорія, Ісландія, Албанія та Норвегія приєдналися до рішення ЄС про застосування санкцій стосовно осіб, дії яких підривають або загрожують територіальній цілісності та суверенітету України.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президента Європейської Комісії Кетрін Ештон від імені ЄС, яка була поширена у Брюсселі в п'ятницю, пише "Інтерфакс-Україна".

Ештон нагадала, що 17 березня 2014 року Рада ухвалила рішення накласти заборону на поїздки та заморозити активи осіб, відповідальних за дії, які "підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

"Європейський Союз бере до уваги це зобов'язання і вітає його", - зазначила віце-президент ЄК.

У заяві також повідомляється, що країна-кандидат Чорногорія, Ісландія, країна-учасник процесу стабілізації та асоціації і потенційний кандидат Албанія, Норвегія, а також Україна "забезпечуватимуть, щоб їхня національна політика відповідала цьому рішенню Ради". 

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що до нового списку санкцій ЄС проти Росії увійшли військові, ФСБшники, бізнес і чиновники Путіна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація