США розпочали військові навчання у Сирії - ЗМІ

США розпочали військові навчання у Сирії - ЗМІ

Фото: defense.gov

Американська сторона працює з російською стороною у зв'язку з навчаннями, щоб уникнути конфлікту.

Військові, які беруть участь в очолюваній США операції "Непохитна рішучість", з п'ятниці проводять навчання в Сирії, повідомляє Центральне командування ЗС США. Навчання проводяться поблизу військової бази Пов-Танф (провінція Хомс). На цій базі якраз розміщені сили міжнародної коаліції.

Про це пише CNN.

Командування США зазначає, що американська сторона працює з російською стороною у зв'язку з навчаннями, щоб уникнути конфлікту, в тому числі, щоб між сторонами не було неузгодженості або зростання напруженості.

"Подібні навчання підтримують наші можливості в боротьбі з ІД і гарантують, що ми готові відповісти на будь-яку загрозу нашим силам", - заявив прес-секретар Центрального командування Білл Урбан.

Телеканал CNN зазначає, що у навчаннях, які триватимуть кілька днів, беруть участь понад 100 американських військовослужбовців.

Навчання, як зазначає телеканал, проводяться "як пряму відповідь на серію російських військових загроз". Так, джерело телеканалу розповіло, що навчання "спеціально призначені для російських сил режиму в цьому регіоні, щоб вони могли побачити активність і зрозуміти можливості США", повідомляє CNN.

Операція "Непохитна рішучість" - військова операція, проведена збройними силами США і їх союзниками проти ІД.

Кремль стягує бойові кораблі до морських кордонів із Сирією

Кремль стягує бойові кораблі до морських кордонів із Сирією

Нагадаємо, з дня на день армія сирійського диктатора Асада готується почати наступ на провінцію Ідліб – останню територію в країні, яку контролюють антиурядові сили. Попередньо кілька авіаударів на кордонах провінції вже здійснила російська авіація, яка підтримує Асада і його режим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація