Світ не в змозі контролювати коронавірус - ВООЗ

Світ не в змозі контролювати коронавірус - ВООЗ

Фото: Associated Press

ВООЗ наголошує на необхідності дотримуватися соціальної дистанції та носити маски.

В усьому світі пандемія COVID-19 виходить з-під контролю, у зв'язку із чим урядам країн потрібно посилювати протиепідемічні заходи. 

Про це заявила очільниця Панамериканської організації охорони здоров'я та директорка офісу ВООЗ у Північній і Південній Америці Карісса Ф. Етьєн, пише CNBC.

"Наш регіон і наш світ не в змозі контролювати коронавірус. У дуже багатьох місцях державна політика несумісна з серйозністю ситуації", - наголосила експертка. 

За її словами, держави, зокрема у Північній і Південній Америці, повинні посилити заходи громадської охорони здоров'я, спрямовані на уповільнення поширення COVID-19. Мова, зокрема, про соціальне дистанціювання і носіння масок.

Особливо Етьєн стурбована "кілька найближчими тижнями", оскільки, стверджує вона, чимало країн стикаються з обмеженими можливостями лікарень і браком додаткового кисню.

19 січня у США кількість пов'язаних із COVID-19 летальних випадків перевищила позначку в 400 тисяч. Щодня від ускладнень коронавірусу помирають понад три тисячі американців.

Однак ситуація може погіршитися із прискоренням поширення нового та більш заразного штаму коронавірусу з Великої Британії, який, за прогнозами Центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC), до березня може стати домінуючим у Сполучених Штатах Америки. 

Нова очільниця CDC Рошель Валенськи нещодавно заявила, що до середини лютого кількість пов'язаних із коронавірусом летальних випадків в Америці сягне пів мільйона. "Я думаю, у нас попереду ще кілька темних тижнів", - сказала вона.

Переломний момент пандемії коронавірусу: ВООЗ закликає посилити карантинні заходи у світі

Переломний момент пандемії коронавірусу: ВООЗ закликає посилити карантинні заходи у світі

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація