Топ-25 прогресивних країн світу. Інфографіка

Топ-25 прогресивних країн світу. Інфографіка

Фото: УНІАН

Україна у рейтингу посіла аж 63 місце.

Завдяки дослідженню рівня соціального прогресу серед країн світу вдалося скласти рейтинг та дізнатися індекс для кожної з країн. Індекс соціального прогресу враховує десятки категорій, серед яких толерантність, якість навколишнього середовища, доступ до інформації, особиста свобода, здоров'я, медичне забезпечення, доступ до основних знань, особисті права тощо.

Виявилося, що скандинавські країни домінують у топ-10. У той же час відповідно до рівня соціального прогресу Україна посіла у рейтингу 63 місце, а за рівнем ВВП лише 80 місце.

В Україні слабкими місцями є навколишнє середовище, здоров'я та самопочуття людей, а також особиста свобода та вибір. Також в Україні є проблема із толерантністю. Натомість, українці можуть похизуватися високим доступом до основних знань та вищої освіти.

Нагадаємо, Україна потрапила у топ-10 експортерів озброєння у світіРейтинг складений за підсумками 2011-2015 років, про це йдеться в доповіді Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI) за 2015 рік. Зазначається, що Україна посідає в списку найбільших експортерів світу 9 місце, поступаючись Італії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація