У Чехії протестували проти приїзду путінських "Нічних вовків"

У Чехії протестували проти приїзду путінських "Нічних вовків"

Фото: instagram.com/Ночные волки

На початку травня байкери влаштовують мотопробіг із нагоди річниці перемоги над нацизмом.

У центрі Праги вчора, 6 травня, активісти протестували проти приїзду до Чехії байкерів з прокремлівського мотоклубу "Нічні вовки".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, близько 30 людей із кримськотатарськими, українськими, чеськими прапорами, прапорами НАТО і Євросоюзу роздавали перехожим листівки, у яких ішлося про підтримку "вовками" анексії Криму та фінансування байкерів із російського держбюджету.

Окрім цього, на Вацлавській площі активісти розгорнули величезний плакат із написом "Чехам добре відомо, яка вона – "дружба" правителів Росії".

Цьогоріч чеська влада не узгодила проїзд байкерів центральною площею міста. Тож основні заходи байкери провели на Ольшанському кладовищі, де поклали квіти до могил загиблих під час Другої світової війни солдатів і помолилися в церкві.

Після Праги "вовки" вирушать до поховання в місті Дечин, а потім збираються до Німеччини. Проти їхнього приїзду планують протестувати і в Берліні.

Нагадаємо, Грузія не пропустила путінських "Нічних вовків" на свою територію. На територію країни не пропустили близько 50 байкерів, які представляють прокремлівський клуб "Нічні вовки". Байкери мали намір проїхати на територію Грузії напередодні через контрольно-пропускний пункт "Верхній Ларс".

У міністерстві повідомили, що російським байкерам було відмовлено на законних підставах.

Тим часом у Польщі правоохоронці затримали громадянина Росії, байкера з клубу "Нічні вовки" Миколу Логінова. За словами представника байкерського клубу, Логінов має всі необхідні документи, в тому числі чинну шенгенську візу. 

Акція байкерів "Дороги Перемоги - на Берлін" стартувала 27 квітня з міжнародного байк-центру в Нижніх Мневниках. Байкери вже проїхали Москву, Смоленськ, Катинь, Мінськ, Хатинь, Варшаву і Вроцлав. Далі маршрут пролягає через Будапешт, Братиславу, Прагу, Дрезден і Берлін. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація