У Німеччині на регіональних виборах перемогла партія Меркель

У Німеччині на регіональних виборах перемогла партія Меркель

Фото: Reuters

До останнього моменту на виборах зберігалася інтрига.

Християнсько-демократичний союз – партія канцлера ФРН Ангели Меркель – виграла вибори у земельний парламент (ландтаг ред) землі Північний Рейн-Вестфалія.

Про це інформує Укрінформ.

ХДС отримав, за попередніми даними, 33,5%, СДПН – 31,1%, Вільна демократична партія – 12,1%, "Альтернатива для Німеччини" - 7,6%, Зелені – 6,1%. Ліві зовсім не входять до парламенту. 

Самі соціал-демократи вже визнали свою поразку. Північний Рейн-Вестфалія, найзахідніша і найбільша за кількістю населення земля ФРН (17 млн осіб, з яких можуть голосувати 13 млн), в ній проживає трохи менше чверті всіх виборців країни. Ця земля традиційно вважається "вотчиною" соціал-демократів. За останні півстоліття соціал-демократи лише одного разу на 5 років втратили пост глави земельного уряду. Аналітики вже назвали програш СДПН її найбільшою і "найяскравішою" поразкою у цій землі.

До останнього моменту на виборах зберігалася інтрига, обидві партії в ході соціальних опитувань показували приблизно однакову розстановку сил.

Ці вибори стали останніми земельними перед виборами до Бундестагу. 

Нагадаємо, що раніше з'їзд Соціал-демократичної партії Німеччини у неділю, 19 березня, обрав головою партії Мартіна Шульца, за нього було віддано 100 відсотків голосів.

Крім того, делегати з'їзду також офіційно висунули Шульца кандидатом у канцлери від СДПН на парламентських виборах, які відбудуться у вересні 2017 року.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація