Найманці "Вагнера" змінили структуру та назву – ІС

Найманці "Вагнера" змінили структуру та назву – ІС

Фото: Getty Images

Загалом особовий склад військового формування становитиме 385 осіб.

Російська приватна військова компанія "Вагнер", яка складається переважно з найманців, та вважається підрозділом російської армії, змінює організаційно-штатну структуру та назву.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"За інформацією ІС, відбулася зміна організаційно-штатної структури та чисельного складу ПВК "Вагнер" (нова назва - "Ліга"). Наразі, це незаконне збройне формування (НЗФ) складається з основного бойового підрозділу "Ліга Ветерани", яке створено на базі полкової тактичної групи (ПТГ) "Вагнер", підрозділу "Ліга МТБ" (колишня адміністрація польового табору), "Ліга СБ" (колишня група "Слідопит") і тилового забезпечення", - розповів він.

Относительно изменения оргштатной структуры ЧВК Вагнер По информации ИС, произошло изменение организационно-штатной...

Опубліковано Дмитрієм Тымчуком 23 травня 2018 р.

Тимчук також зазначив, що головою правління нової організації "Ліга" став Андрій Трошев, який раніше був на посаді виконавчого директора ПВК "Вагнер". Керівником підрозділу "Ліга Ветерани" залишатиметься формальний лідер всього угруповання, полковник у відставці Збройних сил РФ Дмитро Уткін із позивним "Вагнер".

ПВК "Вагнер" є російським військовим угрупованням, який вважається елементом гібридних воєн, які проводить Росія у світі. Зазначається, що "Вагнер" безпосередньо підпорядковується Генштабу РФ та виконує його завдання, за що й її члени отримують державні російські нагороди, зокрема особисто від президента Путіна. Зброю та військову техніку "вагнерівці" теж отримують від Міноборони Росії.

Раніше в СБУ розповіли, скільки українців входять до складу банди російських найманців "Вагнер". За словами Грицака, всі вони є колишніми військовими. Також він запевняв, що ПВК "Вагнер" воюють на Донбасі ще від 2014 року, а також вони причетні до трагедії ІЛ-76. Загалом, за даними СБУ, нині встановлено особи 1587 членів угруповання.

СБУ ідентифікувала 150 бойовиків ПВК "Вагнер", яка воює на Донбасі на боці РФ

СБУ ідентифікувала 150 бойовиків ПВК "Вагнер", яка воює на Донбасі на боці РФ

Раніше повідомлялося, що 7 лютого під Дейр-ез-Зором у Сирії "вагнерівців" обстріляли коаліційні війська на чолі з США, тому що ті вирішили "подражнити" американців. Джерела в Пентагоні говорили про близько 100 вбитих. Reuters з посиланням на свої джерела також називав цю цифру і додавав, що поранених – ще 200. Їх відвезли лікувати і вмирати в госпіталях у Сирії та Росії. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація