У Великій Британії пом'якшують карантин: деталі

У Великій Британії пом'якшують карантин: деталі

Фото: Associated Press

Жителі Англії, Шотландії та Уельсу знову можуть відправлятися у відпустку за кордон.

У Великій Британії від понеділка, 17 травня, мільйони людей знову можуть спілкуватися в закритих приміщеннях в обмеженій кількості, обіймати близьких і відвідувати паби та ресторани.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що умови пом'якшення карантину відрізняються в різних частинах королівства, а два округи Шотландії взагалі відмовилися від скасування обмежень через сплеск захворюваності на COVID-19. 

Попри це, Англія, Шотландія та Уельс дозволили своїм громадянам відправлятися у відпустку до 12 країн.

Окрім того, жителі Англії відтепер можуть збиратися групами до шести осіб або двома домогосподарствами в приміщенні та групами до 30 осіб на вулиці. Окрім того, в країні знову відкриваються готелі, музеї, кінотеатри, дитячі ігрові майданчики, театри, концертні зали і спортивні стадіони, а паби, бари і ресторани країни відновлюють роботу в приміщенні.

Тим часом у Шотландії (крім округів Глазго і Морі) дозволена зустріч в приміщеннях груп до шести осіб з максимум трьох домогосподарств, зовні - до восьми осіб з восьми домогосподарств. Паби та ресторани продаватимуть алкоголь в приміщенні до 22:30, а розважальні заклади, зокрема кінотеатри, театри та бінго-зали, можуть відкритися за умови допуску всередину не більше 100 осіб.

В Уельсі пабам та ресторанам дозволили відновити роботу в приміщенні лише для груп до шести осіб. Кінотеатри, боулінг, музеї, галереї та театри також можуть знову відкритися.

У Північній Ірландії пом'якшення карантину очікується від 24 травня. 

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявляв, що індійський штам коронавірусу може стати перешкодою на шляху до ослаблення локдауну.

Нагадаємо, що у Великій Британії ввели новий рівень обмежень через COVID-19 - третій. Він означає поступове скорочення заходів соціального дистанціювання та інших обмежень. 

Як повідомлялося, Велика Британія сподівається повністю зупинити поширення COVID-19 в країні до серпня 2021 року. 

Новини світу: британські експерти повідомили, що індійський штам постійно мутує

Новини світу: британські експерти повідомили, що індійський штам постійно мутує

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація