Ізраїль відновив обстріл Сектора Гази: що відомо

Ізраїль відновив обстріл Сектора Гази: що відомо

Фото: Associated Press

Атаку вважають більш потужною за серію авіаударів, завдану минулої доби. Тоді загинули 42 палестинці.

Винищувачі Армії оборони Ізраїлю у ніч проти понеділка, 17 травня, відновили обстріл терористичних цілей в Секторі Гази.

Про це генштаб Цаалю повідомив у Twitter.

"ХАМАС" наражає на небезпеку своїх власних мирних жителів; ми прагнемо мінімізувати шкоду для всіх мирних жителів", - заявили ізраїльські військові.

За даними армійців, радикальний "Ісламський рух спротиву" "навмисно приховує військові цілі в житлових будинках і житлових районах".

Як зауважує The  Associated Press, ізраїльські військові літаки завдали серію важких авіаударів по декількох точках міста Ґази вранці в понеділок.

"Вибухи стрясали місто з півночі на південь впродовж 10 хвилин. Атака була більш потужною і тривала довше, аніж серія авіаударів, завданих 24 годинами раніше, коли загинули 42 палестинці", - йдеться у повідомленні.

Тим часом місцеві ЗМІ вказують на те, що серед уражених цілей виявилася головна прибережна дорога на захід від міста, а також об'єкти безпеки і відкриті простори. 

Компанія з розподілу електроенергії заявила, що внаслідок атаки було пошкоджено лінію, яка живить електроенергією від єдиної електростанції більшу частину південної Ґази.

Водночас негайних повідомлень про травми не надходило.

Як повідомлялося, кількість жертв нової арабсько-ізраїльської війни вже йде на сотні. Чому почалися обстріли та яка роль російського втручання - читайте у матеріалі ТСН.

Тим часом генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликає Ізраїль та Сектор Ґази негайно припинити бойові дії.

Новини тижня: Буря в пустелі. Криваве протистояння на Близькому Сході

Новини тижня: Буря в пустелі. Криваве протистояння на Близькому Сході

Повʼязані теми:

Наступна публікація