Десятки малюків отруїлися в дитсадку на Херсонщині

Десятки малюків отруїлися в дитсадку на Херсонщині

Серед постраждалих також вихователі та батьки дошкільнят.

У місті Гола Пристань на Херсонщині сталося масове отруєння в дитсадку. До інфекційної лікарні потрапили 21 дитини та 6 дорослих, але постраждалих значно більше, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Садочок "Берегиня" до сьогодні вважався найкращим в місті. Тепер заклад закритий на карантин – протягом тижня там усе мають продезінфікувати. "Ніхто не хотів цього, ви самі розумієте. Ми самі зацікавлені знайти причину. Карантин з 29 числа по 6 включно, 7 числа ми відкриваємся", - розповіла завідувачка Тамара Бурдига. Дідусь однієї з постраждалих переповідає симптоми: температура до 40 градусів, нудота, пронос.

У дитсадку на Херсонщині отруїлася 21 дитина та 6 дорослих

У дитсадку на Херсонщині отруїлася 21 дитина та 6 дорослих

Зараз у лікарнях діти, працівники садочка і батьки. "Висіяна в чотирьох чоловік сальмонела з калу. Стан двох дітей важкий, решта всі середньої тяжкості", - розповіла заступник головного лікаря Херсонської обласної інфекційної лікарні Ольга Тимошенко. Батьки кажуть, що про масове отруєння в садочку свідомо не говорили кілька днів – приховували. "Ніхто ні про що не говорить. І зустрівши батьків із нашої групи, вихователь нам сказала, що з нашої групи ніхто не захворів", - нарікає мама постраждалої дитини Ольга Слюсар. "Швидка приїхала, і, коли ми сказали, що ми ходимо в третій садик – а, ну все зрозуміло, бо в нас вже це сьомий виклик за сьогодні", - розповів батько постраждалої дитини Василь Томенчук.

Що стало причиною отруєння, батьки лише припускають. "Сирники. Я думаю, що це через сирники. Якщо вже чутно, що це сальмонельоз, то значить, погано пропекли", - вважає мати постраждалої дитини Ольга Бутенко. Крім аналізів хворих, фахівці взяли проби продуктів та усього, з чим могли контактувати діти та працівники дитсадку. "Близько 140 змивів було взято, п'ять проб води і близько 20 проб харчових продуктів", - розповіла завідувач відділом епіднагляду і спостереження інфекційних захворювань Херсонського обласного лабораторного центру Наталя Єремєєва. Джерело сальмонельозу, від якого постраждали діти та дорослі, фахівці обіцяють повідомити за два дні.

Кореспондент ТСН Олена Ваніна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація