Екс-гендиректора "Одеського НПЗ" оголосили у розшук

Екс-гендиректора "Одеського НПЗ" оголосили у розшук

Фото: Reuters

Він може переховуватися у РФ.

Правоохоронці оголосили у розшук колишнього гендиректора та виконавчого директора Одеського НПЗ, причетних до махінацій з нафтопродуктами у "злочинній схемі Курченка".

Про це інформує прес-служба прокуратури Одеської області.

"Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Так, слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси за результатами розгляду клопотань обласної прокуратури про арешт колишніх Генерального директора та виконавчого директора ПАТ "Одеський НПЗ", надано дозвіл на їх затримання, доставку до суду для обрання запобіжного заходу. Наразі двох колишніх посадовців заводу оголошено у розшук. За наявною інформацією вказані особи переховуються на території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Колишні керівники заводу підозрюються в ухиленні від сплати податків у складі злочинної організації з використанням можливостей Одеського нафтопереробного заводу, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 2 млрд грн податків та зборів (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 - ч. 3 ст. 212, 366 КК України).

Нагадаємо, ОПЗ – один із найбільших у країні виробників хімічної продукції. Україна давно хоче продати підприємство, що здатне випускати 1,2 млн тонн аміаку і 0,9 млн тонн карбаміду на рік. На завод припадає 7% європейського ринку карбаміду і 5% – аміаку, а 90% продукції йде на експорт у два десятки країн. У серпні 2016 року завод аварійно зупинився і Фонд держмайна був змушений терміново домовлятися з держкомпанією про постачання газу, а з держбанком – про відстрочку заборгованості заводу.

Раніше повідомлялося, що спершу за ОПЗ хотіли отримати 13,175 млрд грн – близько півмільярда доларів, проте згодом зазначили, що початкова ціна об'єкта може знизитися до 150 млн дол. для залучення більшого кола інвесторів.

Варто зазначити, що одного разу конкурс з продажу ПАТ "Одеський припортовий завод" не відбувся через відсутність заявок від інвесторів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація