Гройсман похвалився доступними ліками для українців

Гройсман похвалився доступними ліками для українців

Фото: УНІАН

Програма, за його словами, себе цілком виправдовує.

Українські медики зможуть врятувати 20 тисяч людей від серцевих хвороб. Саме таку кількість стентів вже закупило вітчизняне міністерство охорони здоров'я, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За словами прем'єр-міністар Володимира Гройсмана, стенти застосують 13 кардіо-центрах у 11 областях України. Він також зауважив, що цьогоріч МОЗ витратило на медичні конструкції майже вдвічі менше, ніж у попередні роки.

МОЗ закупило стенти, які врятують 20 тисяч життів від серцевих хвороб

МОЗ закупило стенти, які врятують 20 тисяч життів від серцевих хвороб

Крім того, в уряді наголошують, що від квітня доступними ліками за однойменною програмою уже скористалися понад 3.5 мільйони людей. Очільник Кабміну запевняє, що робити найнеобхідніші препарати доступними для незаможних громадян уряд буде і надалі. "Зверніть увагу – ми використали лише 25% ресурсу, що був запланований. Тобто програма доступних ліків нам по кишені", - наголосив Гройсман.

Як уже повідомлялося, урядова програма "Доступні ліки" може розширити нозології і включити лікарські препарати від дитячих недуг, алергії та для онкохворих. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Роман Ілик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація