Стало відоме прізвище підозрюваного в організації вбивства Бабченка

Стало відоме прізвище підозрюваного в організації вбивства Бабченка

Фото: Reuters

Його підозрюють в організації терористичного акту.

До Шевченківського районного суду Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу громадянину Борису Львовичу Герману. Відповідне повідомлення опубліковане на сторінці судової інстанції у Facebook.

Ймовірно йдеться про затриманого організатора замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, якого СБУ називала "громадянин Г" під час оголошення про його затримання напередодні.

Для підозрюваного Бориса Германа просять вжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його підозрюють в "організації готування до терористичного акту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини" за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України.

Дата і час засідання наразі не призначені.

Нагадаємо, ввечері 29 травня з'явилося повідомлення, що в Києві стріляли в російського журналіста Аркадія Бабченка. Правоохоронців викликала його дружина. Від отриманих поранень у спину, попередньо - у легені та серце, чоловік начебто помер у кареті швидкої допомоги.

Міжнародні організації відреагували на інсценування вбивства журналіста Бабченко

Міжнародні організації відреагували на інсценування вбивства журналіста Бабченко

Столична поліція висунула дві попередні версії "вбивства" журналіста - його професійна діяльність та громадянська позиція. Нардеп Антон Геращенко уточнив, що вбивця чекав на Бабченка на сходовому майданчику його ж будинку, а коли журналіст відкрив двері своєї квартири, він зробив кілька пострілів у спину. Також оприлюднено фоторобот підозрюваного у "вбивстві" Бабченка.

30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака Бабченко з'явився на публіку й розповів, що його "вбивство" було інсценоване спецслужбами, щоб затримати замовника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація