В окупованому Луганську ФСБ заарештовує поплічників Плотницького

В окупованому Луганську ФСБ заарештовує поплічників Плотницького

Фото: Getty Images

Російські силовики поширюють інформацію про "замінування" будівель.

Російська ФСБ в окупованому Луганську масово затримує та заарештовує поплічників колишнього ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, пише УНІАН.

"Під приводом розшуку та знешкодження так званих членів "української диверсійно-розвідувальної групи" у Луганську співробітниками ФСБ РФ спільно з представниками так званої "МДБ ДНР" проводяться виявлення та арешт осіб, пов’язаних з колишнім керівництвом "ЛНР", - наголосив він.

За словами Лисенка, арешти здійснюються в тому числі серед представників "правоохоронних органів ЛНР" та ватажків так званого 2-го "армійського корпусу".

"З метою виправдання своїх дій та створення сприятливого інформаційного фону для такої діяльності російськими спецслужбами поширюються повідомлення про мінування адміністративних будівель", - додав речник Міноборони.

Нагадаємо, 21 листопада центр окупованого Луганська перекрили люди зі зброєю. Місцеві у соцмережах називали причиною цього конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким та очільником так званого "МВС ЛНР" Ігорем Корнетом. Сварка почалася місяць тому - Плотницький звинуватив Корнета в тому, що той не зміг запобігти низці диверсій проти бойовиків. Та попросив залишити незаконно відібрану в луганчанки квартиру. Плотницький через так званий суд звільнив Корнета. А після цього він забарикадувався у своєму офісі в компанії колишніх беркутівців. Будівлю, а заразом і весь центр окупованого міста, оточили прибічники Плотницького на бронетехніці, зі стрілецькою зброєю та гранатометами. 

Бойовики з ЛНР намагаються довести причетність Плотницького до українських спецслужб

Бойовики з ЛНР намагаються довести причетність Плотницького до українських спецслужб

Увечері 21 листопада з'явилося відео, як до окупованого Луганська увійшла велика колона вантажівок та військових з Донецька. На відео видно, що колона нараховує десятки машин.  22 листопада Ігор Корнет, який оголосив себе "главою МВС ЛНР", повідомив, що у Луганську ведуться заходи з ліквідації залишків великої "диверсійно-розвідувальної групи", що зайшла на територію регіону давно та "одним ударом ліквідувати її не вийшло". 

23 листопада стало відомо, що ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький виїхав з окупованого Луганська та прибув до Москви. У Мережі опублікували відео прибуття Плотницького до Москви. До російської столиці глава луганських терористів прибув з маленькою сумкою.

Увечері 24 листопада стало відомо, що Ігор Плотницький більше не ватажок бойовиків "ЛНР". Про це заявив "глава Міністерства держбезпеки ЛНР" Леонід Пасічник і сказав, що він буде виконувачем обов'язків "глави республіки".

Повʼязані теми:

Наступна публікація