Нова загроза для Tesla. Amazon і GM вкинуть мільярди у електропікапи Rivian

Нова загроза для Tesla. Amazon і GM вкинуть мільярди у електропікапи Rivian

Фото: Associated Press

Компанія готується до випуску пікапів та позашляховиків у Америці.

Компанії Amazon та General Motors планують вкласти від одного до двох мільярдів доларів у стартап Rivian, який готується випускати електричні пікапи та позашляховики.

Інвестори відмовляються коментувати такі чутки, пише Еngadget.

Разом з тим джерела із General Motors повідомляють, що компанії розраховують отримати певний пакет акцій та можливість впливати на розвиток марки. Незважаючи на це, мільйонні інвестиції можуть допомогти швидше розвиватись Rivian та значно вдосконалити свої електрокари, які мають поступити до серійного виробництва лише 2020 року.

І хоча GM офіційно відмовляється коментувати чутки про інвестиції, компанія як ніколи зацікавлена у свіжих поглядах на автопром.

Справа у тому, що General Motors переживає чергову кризу та готується закривати низку заводів через складнощі із створенням повноцінних серійних електрокарів. Тому Rivian може стати рятувальним колом, який допоможе марці зберегти своїх шанувальників у США та зі значно меншими втратами пережити перехід на електрокари із бензинових авто.

При цьому стартап називають серйозною загрозою для пікапів Tesla, які Маск уже пообіцяв випустити раніше. Існує думка, що саме поява перспективних конкурентів підштовхує Tesla активніше випускати електрокари, які цікаві саме для рику Америки.

Раніше згадувалось, що вихідці з Google та Tesla створять безпілотники за гроші Amazon. Розробник безпілотників Aurora Innovation не дуже відомий, тим не менш марка вже співпрацює з Hyundai для розробки автономних автомобілів 4-го рівня. Їхня публічна презентація запланована на 2021 рік.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація