Це дуже ніжний та легкий десерт зі справжніми карпатськими чорницями, медом та йогуртом.
Чи любите ви Карпати так, як люблю їх я? Коли смереки стають зеленим килимом і перериваються латками соковитих полонин? Коли хмари вкривають гори пухнастим покривалом і народжують дощі? Коли корівки, що жують смарагдову траву і різнобарвні квіти дають, найсмачніше молоко і звеселяють все довкола дзеленчанням?
Натхненна останнім походом горами я зробила цей легкий і свіжий чорнично-медовий десерт з карпатськими чорницями, медом та йогуртом. Стільки захоплених відгуків про десерт не чула давно. Отож нумо готувати.
Вам знадобиться:
- 150 г печива;
- 50 г вершкового масла;
- 280-300 г густого йогурту без додатків;
- 100 г вершків 33% жирності;
- 15 г желатину;
- 90 г води;
- 300 г чорниці;
- 2-3 столові ложки меду.
Приготування:
1. Печиво розтовкти качалкою або блендером з насадкою-ножем у дрібну крихту.
2. Додати до печива вершкове масло кімнатної температури або розтоплене і гарненько перемішати.
3. Вистелити форму діаметром 18 сантиметрів пергаментом, висипати печиво-масляну суміш, гарненько утрамбувати і поставити до холодильника.
4. Желатин замочити у воді, лишити набухати.
5. 200 г чорниць перебити блендером, довести до кипіння у ковші. Дати трохи вистигнути, додати мед і желатин — пробити блендером ще раз.
6. Збити вершки у міцну піну, додати йогурт, гарненько перемішати вінчиком.
7. Дві-три столових ложки чорниці відлити в окрему миску. Решту — додати до йогуртово-вершкової суміші, перемішати. Вилити у форму з печивом.
8. Дати десерту півгодини схопитися у холодильнику, полити зверху чорнично-желатиновою сумішшю, яку ви лишали. Присипати зверху ягодами. Лишити в холодильнику ще на кылька годин до повного вистигання.
Смачного!
Більше рецептів читайте тут: instagram.com/juliya_levicka